FSC - PEFC CERTIFICERING

Danklof Houtindustrie

Danklof Houtindustrie levert op verzoek zacht- en of hardhout in FSC en/of PEFC. Diverse houtsoorten hebben wij op voorraad, anderen zijn op aanvraag. Voor meer informatie omtrent FSC hout verwijzen wij u naar de FSC site. Klik hier om naar de site te gaan. Voor meer informatie omtrent PEFC hout verwijzen wij u naar de PEFC site.Klik hier om naar de site te gaan.

Wat is FSC? En wat is het doel van FSC?

Forest Stewardship Council (FSC) is een non-profitorganisatie met een hoofdkwartier in Bonn in Duitsland. De organisatie werd in 1993 in Toronto opgericht op initiatief van milieuorganisaties uit 25 landen. Anno 2010 wordt FSC ondersteund door het internationaal bedrijfsleven, overheden, maatschappelijke- en milieuorganisaties als World Wide Fund for NatureGreenpeace en ICCO.
De organisatie is opgericht om het verantwoord beheer van bossen te bevorderen. De zogenaamde FSC-standaard (ook wel de principes en criteria genoemd) voor verantwoord bosbeheer brengt sociale, milieu- en economische belangen in balans. Bosbeheer conform deze standaard, met hieraan gekoppeld mogelijke hout- en papierproductie, beschermt bossen voor huidige en toekomstige generaties.
Een organisatie met vergelijkbare doelstellingen is PEFC.

Wat is PEFC Certificering?

PEFC™ (Het programme for Endorsement of Forest Certification Schemes) is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk die het duurzaam beheren van bossen promoot via onafhankelijke certificering door derde partijen. PEFC is uniek bij het zetten van de hoogste normen, criteria en eisen voor duurzaam bosbeheer en een duurzame handelsketen. Het PEFC-keurmerk geeft de garantie dat hout- en papierproducten uit duurzaam beheerde bossen afkomstig zijn en dat er wordt bijgedragen aan meer duurzaam bosbeheer wereldwijd waarbij aandacht is voor mens, milieu en economie.